FFP Student Award 2018 gewonnen door Hogeschool Rotterdam

Datum: 02-05-2019

Amsterdam 7 juni 2018 – De vakjury was unaniem in haar oordeel, Hogeschool Rotterdam is de winnaar van het FFP Student Award 2018. Vandaag is de FFP Student Award 2018 uitgereikt aan het studententeam van deze Hogeschool. Zij maakte het beste financiële advies van alle genomineerde Hogescholen Financial Service Management (FSM). De studenten Birgül Kar Annemarie van der Klis en Sander de Koning ontvangen deze eerste prijs. Zij gaan in oktober dit jaar naar het internationale Financieel Planners Congres (FPA) in Chicago, US.

De beroepsvereniging voor Financieel Planners FFP organiseert voor de studenten van alle Hogescholen Financial Service Management (FSM) ieder jaar de ‘FFP Student Award”. Hiermee beoogt FFP om zowel binnen als buiten het hoger onderwijs het beroep van gecertificeerd financieel planner goed op de kaart te zetten en te ondersteunen.

Andrea Middel, bestuurslid FFP en voorzitter van de vakjury is weer vol lof over de winnaars van 2018: “Dit adviesrapport toont dat deze studenten de kunst verstaan om eerst met een helicopterview naar de klantsituatie te kijken en dan pas concreet te worden ten aanzien van de wensen en doelstellingen van de klant. De combinatie van een inhoudelijk diepe analyse en advies waarin goed geluisterd is naar de klanten en de originele aanpak van de videopitch gaf de doorslag voor de jury om deze inzending tot de winnaar van de FFP Student Award 2018 te benoemen!” aldus Middel. Hogeschool docent Paul Berghegen reageert enthousiast ‘Het team uit de stad van ‘mouwen opstropen’ heeft keihard gewerkt en is recht op de finish afgegaan. Zowel woorden als daden, ik ben trots op ze.’

  • De tweede prijs is in de wacht gesleept door Hogeschool HAN Arnhem Nijmegen met de studenten Veerle Ravensberg, Tim Roelofsen en Arjen te Hennepe.
  • De derde prijs gaat naar NHL Hogeschool uit Leeuwarden met de studenten Johanna Elzinga, Tineke Boorsma en Alinda Osinga.

Het beroep van financieel planner wordt in de toekomst steeds belangrijker. Consumenten zijn steeds meer zelf verantwoordelijk voor hun eigen financiële planning. Een professioneel financieel adviseur zal dan ook op regelmatige basis ingeschakeld worden voor het adviseren en onderhouden van financieel inzicht en -planning.

In totaal hebben zich 10 Hbo’s met de studierichting Financial Service Management (FSM) ingeschreven voor de wedstrijd. Zes hiervan zijn genomineerd. De studententeams schreven voor deze wedstrijd, op basis van een praktijkcasus, een goed onderbouwd persoonlijk financieel plan. Daarnaast maakten zij een videopresentatie waarbij de onderbouwing van het klantadvies en hun adviesvaardigheden duidelijk naar voren moesten komen.

De zes genomineerde hogescholen:

  • HAN – Arnhem Nijmegen, Financieel Service Management
  • NHL Hogeschool – Leeuwarden, Financieel Service Management
  • Hogeschool Rotterdam, Financieel Service Management
  • Hanzehogeschool – Groningen, Financieel Service Management
  • Windesheim – Zwolle, Financieel Service Management
  • HvA – Amsterdam, Financieel Service Management

Bekijk HIER de compilatie van ingezonden video’s van de 6 genomineerde Hogescholen FFP Student Award 2018

De FFP Student Award laat studenten kennis maken met de financiële planning in de praktijk. Na een afgeronde studie kunnen zij kiezen voor de FFP-opleiding waarmee ze gecertificeerd financieel planner kunnen worden. In de financiële wereld staat deze opleiding hoog aangeschreven.

Volledig nieuwsoverzicht