Hogeschool Arnhem Nijmegen wint FFP Student Award 2020

Datum: 17-06-2020

Amsterdam – Donderdag 16 juni is het studententeam van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) voor de tweede keer door de vakjury als grote winnaar van de FFP Student Award uitgeroepen. De beroepsvereniging voor Financieel planners, FFP, organiseert voor de vierde keer de jaarlijkse FFP Student Award voor studenten van alle Hogescholen die de opleiding Finance Taks & Accountancy (FTA) aanbieden. Nathan Spruijt, Timon Schumacher en Joël de Vreugd zijn de winnende studenten. Zij gaan naar huis met de wisselbeker én per persoon een opleidingscheque ter waarde van € 1.000,- ten behoeve van de eigen beroepsontwikkeling.

In totaal streden vijf HBO-opleidingen met de studierichting FTA om deze eerste plaats. Hiervoor schreven de studententeams op basis van een FFP praktijkcasus een goed onderbouwd persoonlijk financieel plan. De FFP Student Award laat studenten op deze manier kennis maken met financiële planning in de praktijk. Na een afgeronde studie kunnen zij kiezen voor de FFP-opleiding waarmee ze gecertificeerd financieel planner kunnen worden. In de financiële wereld staat deze opleiding hoog aangeschreven.

Bestuurslid FFP en voorzitter van de vakjury Conny Weber is lovend over het adviesrapport van het winnende team van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. ‘Het was creatief en inhoudelijk zeer compleet. De consument krijgt via een goed financieel plan, juist in deze tijd, rust en inzicht. Het raadplegen van een financieel professioneel adviseur is hierbij raadzaam. Ik ben blij verrast met wat de vijf deelnemende teams laten zien. Dit belooft veel voor de toekomst van vakkundig financieel advies’, aldus Conny Weber.

Een eervolle vermelding gaat uit naar het team van Fontys hogeschool uit Eindhoven voor het meest klantgerichte advies.

Voor de eerste keer in de geschiedenis vond dit evenement online plaats via een live webinar. Na de bekendmaking van het winnende team gaf Mathijs Bouman, speciaal voor de kijkers, zijn visie op de trends en ontwikkelingen in de huidige markt naar aanleiding van de coronacrisis en wat het effect hiervan is op de business van bijvoorbeeld de financieel planner. Advies van Mathijs Bouman: ‘Maak een pitstop als je langzaam rijdt, dan verlies je zo min mogelijk meters. Dit geldt ook voor ondernemers. De markt is nu rustig, maak gebruik van deze tijd en investeer in je bedrijf.

Volledig nieuwsoverzicht