Hogeschool van Amsterdam winnaar van de FFP Student Award 2019

Datum: 07-06-2019

Op donderdag 6 juni is de FFP Student Award 2019 uitgereikt aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het was een nek-aan-nekrace. Het financiële advies van het HvA-studententeam werd door de vakjury het best beoordeeld. De drie winnende studenten Sven Maijer, Floris Lautenslager en Martijn Quatfass hebben de prijs in ontvangst genomen. Zij winnen een reis naar het internationale Financieel Planners Congres in Minneapolis (VS) in oktober dit jaar.

Beroepsvereniging FFP organiseert deze wedstrijd jaarlijks voor studenten van de HBO-opleiding Financial Service Management (FSM). Het is namelijk van belang dat de opleiding nauw aansluit bij wat de consument vraagt van een financieel professional. Consumenten zijn steeds meer aangewezen op het maken van hun eigen financiële planning voor de toekomst en doen daardoor vaker een beroep op een professionele adviseur. Door deze wedstrijd biedt FFP de studenten een mogelijkheid om kennis te maken met het vak financiële planning in de praktijk. Na afronding van de HBO-studie FSM kunnen de studenten kiezen voor de aanvullende post-HBO FFP-opleiding, waarmee ze gecertificeerd financieel planner kunnen worden.

Bestuurslid FFP en voorzitter van de vakjury Conny Weber, is trots op de deelnemende studenten van 2019: “De kwaliteit van de financiële adviezen was dit jaar erg goed. Hierdoor werd het een nek-aan-nekrace tussen de drie beste hogescholen. Hogeschool van Amsterdam heeft gewonnen omdat zij op alle punten net iets completer en duidelijker zijn. Dit is het kenmerk van financiële planning, een integraal, compleet advies dat inzicht geeft, aldus Conny Weber”

Dit jaar wist Hogeschool Rotterdam de tweede plaats te bemachtigen, Fontys Hogeschool is op de derde plaats geëindigd. In totaal waren vijf hogescholen genomineerd. De studententeams ontvingen een actuele financiële casus van FFP. Op basis hiervan hebben zij een goed onderbouwd en persoonlijk financieel plan geschreven, begeleid met een videopresentatie. De betreffende studenten konden dit jaar voor het eerst gebruik maken van het ‘FFP Meet-the-Pro’ programma, waarbij een ervaren Gecertificeerd Financieel Planner gekoppeld werd aan elk studentteam ter ondersteuning of voor een gastcollege tijdens de uitwerking van het plan.

De vijf genomineerde hogescholen:
– Hogeschool van Amsterdam – Financieel Service Management
– Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) – Financieel Service Management
– Fontys Hogeschool, Eindhoven – Financieel Service Management
– Hogeschool Rotterdam – Financieel Service Management
– Hogeschool Utrecht – Financieel Service Management

Volledig nieuwsoverzicht