Vijf Hogescholen strijden om FFP Financial Planning Award 2019.

Datum: 24-05-2019

Studententeams staan klaar voor het beroep van nu en de toekomst.

Amsterdam 24 mei 2019 – Op 6 juni a.s. zal de vakjury bepalen welke Hogeschool uit Nederland het beste studententeam heeft afgevaardigd voor de FFP Student Award 2019. Voor de derde keer op rij organiseert FFP, de beroepsvereniging voor Financieel planners, deze wedstrijd onder de HBO-opleidingen die een studierichting FSM (Financial service management) of FTA (financial taks & advice) aanbieden. FFP biedt met de opzet van deze wedstrijd graag praktische steun aan de betreffende Hogescholen en stimuleert hiermee tevens jonge aanwas voor het beroep Gecertificeerd Financieel Planner.

In totaal nemen dit jaar vijf studententeams het tegen elkaar op. Het zijn de hogescholen: Hogeschool van Amsterdam (HvA), Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), Fontys Hogeschool (Eindhoven), Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht. De teams (bestaande uit 3 studenten) en hun docenten/begeleiders zijn afgelopen studiejaar druk bezig geweest en hebben allen een doortimmerd financieel plan ingeleverd bij de vakjury.

Ontwikkeling beroep Financieel Planner

Conny Weber, bestuurslid FFP en tevens voorzitter van de vakjury voor de FFP Student Award: “Het beroep van financieel planner wordt in de toekomst steeds belangrijker. Consumenten zijn steeds meer aangewezen op het maken van hun eigen financiële planning voor de toekomst en doen vaker een beroep op een professionele adviseur. Een opleiding die nauw aansluit bij wat de financiële wereld vraagt van een financieel professioneel, is hierbij heel belangrijk. FFP draagt hier graag een steentje aan bij door o.a. het organiseren van deze wedstrijd”.

Opzet wedstrijd
De studententeams ontvingen een actuele financiële casus van FFP. Op basis hiervan hebben zij een goed onderbouwd persoonlijk financieel plan geschreven, begeleid met een videopresentatie. De studententeams konden dit jaar voor het eerst gebruik maken van het ‘FFP Meet-the-Pro’ programma, waarbij een ervaren Gecertificeerd Financieel Planner gekoppeld werd aan elk studentteam ter ondersteuning of voor een gastcollege tijdens de uitwerking van het plan. Op donderdag 6 juni a.s. maakt de vakjury het winnende team bekend. De drie studenten uit dit team ontvangen een reis naar het internationale financieel plannerscongres dit jaar in Minneapolis, Verenigde Staten.

Gecertificeerd Financieel Planner
De FFP Student Award laat op deze manier studenten kennis maken met financiële planning in de praktijk. Na deze afgeronde HBO-studie kunnen zij kiezen voor de aanvullende post-HBO FFP-opleiding waarmee ze gecertificeerd financieel planner kunnen worden.

Volledig nieuwsoverzicht